Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Beef Bourguignon

Beef Bourguignon
Čas varenia : 70 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 85 minút
Suroviny:
  • hovädzie zadné
  • mäsová slanina
  • hovädzí vývar (môže byť aj z kocky)
  • mrkva
  • cibuľa (najlepšie šalotka)
  • šampiňóny (vyberajte malé hríbiky)
  • suché červené víno (odporúčaná odroda Neronet)
  • olej
  • 2 lyžičky rajčinového pretlaku
  • 1 strúčik cesnaku
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • bobkový list
  • tymián (najlepšie čerstvý, no ak nie je stačí aj sušený)
  • 2 bobkové listy
  • 2 vetvičky rozmarínu (ak nie je čerstvý, no ak nie je stačí aj sušený)
Príprava:

Príprava:

Slaninu oddelíme od kože a nakrájame na väčšie kocky, ktoré opražíme na rozpálenom oleji, do ktorého pridáme aj kožu pre intenzívnejšiu arómu. Opečenú slaninu vyberieme a do výpeku dáme na väčšie kocky nakrájané hovädzie mäso, osolíme, okoreníme ho a necháme sprudka orestovať.

Potom pridáme na väčšie kolieska nakrájanú mrkvu, dve kopcové lyžičky rajčinového pretlaku a jeden na jemno nakrájaný strúčik cesnaku. Zalejeme červeným vínom a hovädzím vývarom tak, aby mäso bolo zaliate tekutinou. Varíme hodinu.

Následne hrniec odkryjeme a necháme zredukovať šťavu podľa potreby. Medzičasom sme si na oleji orestovali na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu a šampiňóny vcelku, ktoré pridáme do hrnca. A nakoniec pridáme orestovanú slaninku a necháme ešte 10 minút prevrieť. Podávame s petržlenovo zeleninovým pyré a orestovanou cuketou julienne.

Pozrite si video s receptom tu.

Autor : Adriana Ihringová

Odporúčané produkty