Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Bruselský kel

Bruselský kel
Suroviny:
  • 500 g ružičkového kelu
  • 2 ks cibule
  • ½ čajovej lyžičky čili pasty
  • 1 smotana na šľahanie
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
Príprava:

Kelové ružičky vložíme do vriacej osolenej vody asi na 8 minút. Vyberieme a rozkrojíme na polovičky. Cibuľu nakrájame na polmesiačiky a opražíme na olivovom oleji. Pridáme trošku masla a rozpolené kelové ružičky. Chvíľu porestujeme a pridáme smotanu na šľahanie. Necháme prevrieť a dochutíme soľou, korením a čili.

Môžeme podávať ako prílohu k hocijakému mäsu.

Autor : Adriana Ihringová