Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Bublanina z jesennej záhrady

Bublanina z jesennej záhrady
Photos
Bublanina z jesennej záhrady
Bublanina z jesennej záhrady
Bublanina z jesennej záhrady
Bublanina z jesennej záhrady
Čas varenia : 40 minút
Čas prípravy : 20 minút
Celkový čas : 60 minút
Suroviny:
  • 3 vajíčka
  • 250 g hnedého cukru
  • 150 ml oleja
  • 200 ml mlieka
  • 390 g polohrubej múky
  • 1 ks kypriaceho prášku
  • 1/2 ČL jedlej sódy
  • 2 veľké hrušky
  • 1 jablko
  • 1 1/2 ČL vanilkového cukru
  • 1 1/2 ČL mletej škorice
Príprava:

Najprv si vyšľaháme vajíčka s hnedým cukrom do peny, potom pomaly prilievame olej a mlieko a znižujeme rýchlosť šľahania.

Počas miešania tekutých surovín si pripravíme suché suroviny. Do misky nasypeme múku, jedlú sódu, kypriaci prášok a zamiešame. Suché suroviny postupne za stáleho miešania prisypávame do tekutých.

Hotové cesto prelejeme do rajnice Stone Legend a dáme na 10 minút odpočinúť do chladničky.

Pripravíme si ovocie (jablko a hrušky), ktoré ošúpeme, nakrájame na mesiačiky a očistíme od stopiek a jadier. Očistené ovocie dáme do misky, zasypeme vanilkovým cukrom a mletou škoricou. Všetko premiešame, aby sa ovocie obalilo do škoricovej zmesi. Vyberieme cesto a poukladáme naň ovocie.

Bublaninu pečieme na 175° C cca. 40-45 minút. Ped vybratím z trúby pre istotu vyskúšame drevenou špajdlou, či je bublanina správne upečená. Tým, že sme bublaninu upiekli v rajnici Stone Legend s kamenným nepriľnavým povrchom, sa zo spodu neprilepí. Jednoducho ju stačí len preklopiť a vybrať z formy.

Autor : Delimano