Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Cheesecake z drobného ovocia s vônou perníkového korenia

Cheesecake z drobného ovocia s vônou perníkového korenia
Photos
Cheesecake z drobného ovocia s vônou perníkového korenia
Cheesecake z drobného ovocia s vônou perníkového korenia
Suroviny:

Na tortovú formu o priemere 30 cm si pripravíme:

  • 120 g masla
  • 150 g špaldovej polohrubej múky
  • 50 g trstinového cukru
  • 300 g jahôd (rozmixované a odšťavnené, stačí položiť do sítka a lyžicou pomiešať, aby stiekla šťava)
  • 500 g jemného tvarohu
  • 50 g trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 1 ČL nového alebo perníkového korenia
  • 130 g mascarpone
  • 5 PL bieleho jogurtu
  • drobné ovocie: čerešne, maliny, jahody, ríbezle... za hrsť z každého
Príprava:
1. Múku s cukrom a maslom pomrvíme medzi prstami na sypkú hmotu, potom vytvarujeme do viacmenej kompaktného cesta a to po častiach utlačíme do tortovej formy, ktorú sme si vystlali papierom na pečenie.
 
2. Takto pripravené cesto dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 180°C na 10 min.
 
3. Cesto vytiahneme a navrstvíme naň rozmixované jahody. Vrátime do rúry na cca ešte 7 min.
 
4. Formu vytiahneme a necháme vychladnúť (nemala by byť horúca a jahody by mali mierne stuhnúť). Ideálne, keď pečiete pomedzi to ešte niečo iné, aby vám rúra nevychladla a nemuseli ste ju opäť rozohrievať. Môžeme si tam šupnúť napr. tento rýchly írsky chlebík. Prípadne, ak to risknete a tvarohovú vrstvu šupnete aj na horúci korpus, dajte vedieť ako to dopadlo.
 
5. Tvaroh, cukor, vajcia, vanilkový extrakt a korenie zmiešame do homogénnej hmoty a keď je predpripravený základ už iba teplý, navrstvíme ho naň.
 
6. Opäť vložíme do rúry a necháme piecť 40 min. Tvaroh by mal chytiťzlatú farbu. Po uplynutí potrebnej doby rúru vypneme a ideálne je, keď v nej koláč necháme do vychladnutia.
 
7. Vychladnutý cheesecake natrieme mascarpone zmiešaným s jogurtom a cukrom, poukladáme naň ovocie a dáme ešte aspoň na 30 min. stuhnúť a zachladiť.

Autor : DORA´S ART