V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Chilli con carne

Čas varenia : 60 min
Čas prípravy : 15 min
Suroviny:
  • 500 g mletého mäsa – mix hovädzie a bravčové
  • 2 cibule
  • 4 paradajky
  • 4 papriky
  • Sterilizovaná kukurica
  • Sterilizovana fazula – červená
  • Sterilizovaná  fazula v paradajkovej omáčke
  • Paradajkový pretlak
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Mletá červená paprika – pikantná
  • Sójová omáčka
  • Horká čokoláda 70% (2-3 tabličky)
  • Bravčová masť
Príprava:
  1. Cibuľu si očistíme, nakrájame a osmažíme na masti do zlatista. Pridáme mleté mäso a a restujeme. Ak mäso pustí veľa šťavy, nadbytočný tuk zlejeme. Potom zmes osolíme, okoleríme.
  2. Papriku si nakrájame na tenké prúžky, oblanšírované a očistené paradajky nakrájame na menšie kocky. Zeleninu pridáme k mäsu a necháme dusiť. Zelenina po čase pusti šťavu.
  3. Potom pridáme fazuľu, kukuricu bez šťavy, fazuľu v paradajkovej omáčke, paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Ak treba do chilli con carne dolejeme vodu, aby všetky suroviny boli približne pod vodou.
  4. Chilli con carne dochutíme ešte soľou, korením a sójovou omáčkou podľa chuti.
  5. Nakoniec pridáme horkú čokoládu – asi 2-3 kocky.
  6. Chilli con carne podávame s pečivom, tortillami alebo s ryžou.

Autor : Delimano