Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Chrumkavé pučené zemiaky s parmezánom

Chrumkavé pučené zemiaky s parmezánom
Suroviny:
  • (2 porcie, 55 min)

  • 4 stredne veľké zemiaky,
  • 4 PL strúhaného parmezánu,
  • 1 PL olivového oleja,
  • Čerstvé bylinky podľa chuti,
  • Mleté čierne korenie,
  • Soľ
  • Podávame s obľúbenou omáčkou, najlepšie jogurtovou.

Príprava:

Najlepšie pečené zemiaky, aké sme kedy jedli. Tak jednoduché, a tak vynikajúce. Po vytiahnutí z rúry sú zemiaky krásne šťavnaté, jemné a zároveň chrumkavé aj vďaka parmezánu. Ich prednosťou je ľahkosť.

Postup:

Zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou. Potom ich v hrnci zalejeme vodou a varíme v celku aj so šupkou 20-25 minút domäkka. Uvarené zemiaky necháme mierne vychladnúť. Potom ich v čistej utierke rozpučíme dlaňou a premiestnime do zapekacej misky kde ich zľahka polejeme olivovým olejom, soľou, korením a bylinkami podľa chuti.

Zapekali sme ich 30 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov. 5 minút pred dopečením sme vrch zemiakov posypali parmezánom (na každý zemiaky 1 PL parmezánu).

Stačí už len pripraviť obľúbený dressing a pustiť sa do nich! ;)

Dobrú chuť.

1 porcia (2 stredne veľké zemiaky) obsahuje: 290 kcal | 8g tuku | 9g bielkovín | 45g sacharidov |

Pripravil www.FitnessGuru.sk.

Autor : www.FitnessGuru.sk