Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Chrumkavé vyprážané kura na kórejský spôsob

Chrumkavé vyprážané kura na kórejský spôsob
Čas varenia : 15 minút
Čas prípravy : 30 minút
Celkový čas : 45 minút
Suroviny:
  • 500 g odkostených kuracích stehienok nakrájaných na menšie kúsky
  • 1 biela nakrájaná cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • 1 vajíčko
  • 250 ml vody
  • 100 g kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička čerstvo pomletého čierneho korenia
  • slnečnicový olej na praženie
  • trošku nasekaných čili papričiek (pre chuť)
  • 4 polievkové lyžice kečupu
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • 2 polievkové lyžice sezamových semiačok
  • šťava z polovice citrónu
Príprava:

Krok 1

Marinujte kura s cibuľou a cesnakom po dobu cca 30 minút. Zatiaľ spolu vymiešajte vajíčka, vodu, škrob, soľ a korenie. Rozpáľte panvicu alebo wok bez pridania tuku alebo oleja. Opražte sezamové semiačka nasucho, aby uvoľnili vôňu.

Krok 2

Na väčšej panvici zohrejte olej. Obaľte kuracie kúsky do zmesi vajíčka a škrobu a opatrne ich vložte do rozpáleného oleja. Vyprážajte ich približne 10 minút, kým nebudú chrumkavé a nezafarbia sa dozlatista. Papierovou kuchynskou utierkou odsajte nadbytočný tuk.

Krok 3

Zmiešajte na panvici kečup, čili papričky, citrónovú šťavu, cukor a sezamové semiačka a nechajte zmes zovrieť. Polejte upečené kura a pomiešajte tak, aby ho poleva pokryla zo všetkých strán. Podávajte horúce.

Autor : Delimano