Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Chutné muchotrávky

Chutné muchotrávky
Čas varenia : 30 minút
Čas prípravy : 10 minút
Celkový čas : 40 minút
Suroviny:
  • 20 špáradiel
  • 2 polievkové lyžice majonézy
  • 200 g mozzarelly
  • 400 g kríkových paradajok
Príprava:

Autor: Ana Kristanc

Čas na prípravu: menej ako 20 minút

Mozzarellu nakrájajte na malé kúsky a nechajte restovať pol hodinu na olivovom oleji.

Paradajky rozdeľte na polovicu. Na špáradlá potom napichujte vždy jednu rozpolenú paradajku a pod ňu umiestnite jeden kúsok mozzarelly, tak aby vyzerali ako malé hríby. Takto vzniknuté hríbiky z vrchu ozdobte pomocou mozzarelly aby ste docielili vzhľad muchotrávky.

Je to veľmi zdravá pochúťka, už len kvôli faktu, že samotné paradajky sú výživné a obsahujú malé množstvo kalórií. Podobne aj mozzarella obsahuje len malé množstvo kalórií v porovnaní s ostatnými syrmi.

Dôležité je tiež spomenúť, že paradajky znižujú riziko kardio-vaskulárnych ochorení.

Pochúťku odporúčame podávať so studenými mäsom, tým kulinársky zážitok ešte znásobíte.

Dobrú chuť!

Autor : Ana Kristanc