V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Cícerová polievka s mangoldom

Čas varenia : 30 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 45 minút
Suroviny:

Prísady:

  • 175 g sušeného cíceru
  • 2 veľké strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 700 g opláchnutého mangoldu
  • soľ a čerstvo pomleté čierne korenie
  • 1 červená cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 malé sušené chili papričky, nasekané
  • 100 ml bieleho vína
  • 3 ošúpané paradajky z plechovky, zbavebé vody a nakrájané na kocky
  • 1,5 l zeleninového vývaru alebo vody, v ktorej sa varil mangold
  • veľký zväzok petržlenovej vňate
  • 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy
Príprava:

Krok 1

Cícer vložte do hrnca s vodou a uvarte ho. Ak použijete cícer z konzervy, dobre ho opláchnite. Časť cíceru rozmačkajte, aby bola polievka hustejšia. Mangold krátko povarte v hrnci s osolenou vodou. Potom ho sceďte a pokrájajte.

Krok 2

Cibuľu nakrájajte na malé kúsky a opražte na olivovom oleji vo woku s papričkami a pokrájaným cesnakom. Keď cibuľa zhnedne, pridajte biele víno a ošúpané paradajky.

Krok 3

Do polievky pridajte cícer a v prípade potreby pridajte aj vodu, v ktorej sa varil mangold. Priveďte polievku do varu a pridajte petržlen, olivový olej a citrónovú šťavu.

Autor : Delimano