V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Čokoládový sneh

Čas varenia : 15 minút
Čas prípravy : 5 minút
Celkový čas : 20 minút
Suroviny:
  • 170 g tmavej čokolády, nalámanej na kúsky
  • 60 ml kávy
  • 170 g masla, nakrájaného na malé kúsky
  • 4 vajcia, oddelené žĺtky od bielkov
  • 170 g + 1 polievková lyžica cukru
  • 30 ml tmavý rum
  • 1 polievková lyžica vody
  • štipka soli
Príprava:

Najobľúbenejšia dobrôtka všetkých čias! Čokoládový sneh bude vynikajúcim dezertom po obede a zanechá rajskú chuť vo Vašich ústach

Krok 1:

Nechajte vodu zovrieť v hrnci, na vrch umiestnite panvicu, aby bola priamo nad vriacou vodou. Na panvici roztopte čokoládu s maslom a kávou. Následne odložte panvicu z hrnca s vriacou vodou.

Krok 2:

Nad ten istý hrniec s vriacou vodou dajte misku so žĺtkami, 170 g cukru, rumom a vodou. Šľahajte spolu asi 3 minúty, kým zmes nezostane krémová. Odložte z ohňa, dajte misku do inej misky s ľadovou vodou a pokračujte v šľahaní, kým žĺtka nevychladnú a nezhustnú. Vmiešajte čokoládovú zmes do žĺtkov.

Krok 3:

Zatiaľ v inej miske vyšľahajte bielka so štipkou soli a polievkovou lyžicou cukru do hustého snehu. Zamiešajte tretinu snehu do čokolády na zjemnenie a potom pridajte aj zvyšok snehu.

Vylejte šľahanú penu do pohárov a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny.

Autor : Delimano