Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta
Čas varenia : 15 minút
Čas prípravy : 10 minút
Celkový čas : 25 minút
Suroviny:
  • 500 g malá cuketa
  • soľ
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievkové lyžice nakrájaného majoránu
  • 2 vajíčka
  • mleté čierne korenie
  • 1 polievková lyžica masla
Príprava:

Chutná a na prípravu ľahká omeleta poslúži na zahnanie hladu, je ideálna ako desiata, ale aj obed či ľahká večera.

Krok 1:

Odkrojte konce cukety a nastrúhajte ju nastrúhadle na hrubšie pásiky. Cuketu zmiešajte s čajovou lyžičkou soli a nechajte pol hodinu odstáť. Preceďte cukinu a poriadne odsajte nadbytočnú vodu a šťavy.

Krok 2:

Na panvici Stone Legend rozpáľte olivový olej a pražte cukinu do zlatista asi 6-7 minút. Pridajte majorán, odložte z ohňa a nechajte mierne vychladnúť. V miske zľahka rozšľahajte vajíčka (stačí vidličkou), pridajte cukinu, korenie a trochu soli.

Krok 3:

Rozpáľte maslo na  panvici, pridajte cukinovú zmes a roztlačte ju po celej panvici. Smažte až kým vajíčko nevytvorí chrumkavú kôrku po okrajoch. Znížte oheň a pokračujte v smažení, pokiaľ vajíčko nestuhne, ale na povrchu by malo byť ešte stále mäkké. Potraste panvicou, aby sa omeleta odlepila od spodku panvice a potom ju nechajte zošmyknúť sa priamo do taniera. Zakryte tanier panvicou a otočte naopak tak, aby sa opačná strana omelety ocitla na panvici - zabezpečí sa tak obojstranné opraženie omelety. Druhú stranu nechajte na ohni asi jednu minútu a potom môžete omeletu podávať na tanieri.

Nechajte trochu vychladnúť, nakrájajte na trojuholníčky a podávajte so šalátom.

Autor : Delimano

Odporúčané produkty