Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Gaštanová polievka

Gaštanová polievka
Čas varenia : 60 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 75 minút
Suroviny:
  • 2 litre kuracieho vývaru;
  • 700 g olúpaných gaštanov;
  • 50 g nakrájanej cibule;
  • čerstvá petržlenová vňať;
  • 2 klinčeky;
  • 1 bobkový list;
  • 125 ml smotany;
  • ¾ čajovej lyžičky cukru;
  • štipka soli;
  • štipka čierneho korenia.
Príprava:

Gaštanová polievka pravdepodobne nepatrí do vášho bežného kuchynského repertoáru – ale keď raz tento úžasný pokrm ochutnáte, stane sa vašou domácou špecialitou.

Príprava:

  • pripravte si gaštany: nakrájajte ich ostrým nožom na plátky, uložte ich na plech na pečenie a pridajte 60ml vody. Gaštany pečte zhruba 10 minút pri 220°C a po ochladení ich ošúpte;
  • vo veľkom hrnci zmiešajte kurací vývar, olúpané gaštany a nakrájanú cibuľku. Pridajte vrecúško s petržlenom, klinčekmi a bobkovým listom, duste 45 minút na miernom ohni;
  • vyberte vrecko s korením;
  • rozmiešajte všetko v mixéri, pridajte smotanu, cukor, soľ a čierne korenie;
  • polievku prelejte naspäť do hrnca a zohrejte, potom servírujte s lyžicou smotany a lúpanými gaštanmi.

Autor : Delimano