Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Gaštanové rizoto

Gaštanové rizoto
Čas varenia : 50 minút
Čas prípravy : 10 minút
Celkový čas : 60 minút
Suroviny:
  • 250 g hnedej dlhozrnnej ryže;
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja;
  • 2 nakrájané cibule;
  • 4 plátky zeleru;
  • 1 nakrájaný pór;
  • 1 polievkové lyžice jemne nasekanej čerstvej šalvie;
  • 200 g uvarených, ošúpaných a rozpolených gaštanov;
  • 75 g strúhaného syra;
  • 1 vajce;
  • pár kvapiek Tabasca.
Príprava:

Gaštanové rizoto je skvelým nápadom na obed alebo večeru – je to jednoduché jedlo na každý deň, ale zároveň sa hodí aj na špeciálne príležitosti.

Príprava:

  • najprv uvarte ryžu podľa návodu a nechajte ju vychladnúť;
  • predhrejte rúru na 180°C a zľahka vymastite plech olejom;
  • zohrejte trochu oleja na panvici, pridajte cibuľu, zeler, pór a za stáleho miešania uveďte do varu. Po 15 minútach pridajte šalviu a gaštany a varte ďalšiu minútu;
  • zmiešajte ryžu s uvarenou zeleninou a strúhaným syrom, pridajte rozšľahané vajce a niekoľko kvapiek Tabasca. Potom zmes dôkladne premiešajte a dajte ju na plech;
  • pečte zhruba 25 minút, nechajte vychladnúť. Preložte jedlo do servírovacej nádoby a podávajte so šalviou.

Autor : Delimano