Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Gaštanový guláš

Gaštanový guláš
Čas varenia : 95 minút
Čas prípravy : 10 minút
Celkový čas : 105 minút
Suroviny:
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja;
  • ½ nakrájaná cibuľa;
  • 5 pretlačených strúčikov cesnaku;
  • 3 nasekané zelerové stonky;
  • 4 olúpané a nakrájané mrkvy;
  • 1 liter zeleninového vývaru;
  • 500 ml vody;
  • 400 g celé konzervované paradajky so šťavou;
  • 400g šošovice v konzerve;
  • 300 g varených a olúpaných gaštanov;
  • soľ a mleté čierne korenie.
Príprava:

Polievky a dusené jedlá sú skvelou voľbou pre chladnejšie dni a gaštanová aróma im dodá špeciálnu chuť. Vychutnajte si ju!

Príprava:

  • nahrejte olivový olej vo veľkom hrnci, pridajte cibuľu a cesnak a varte 5 minút;
  • pridajte zeler, mrkvu, zeleninový vývar a vodu, potom varte ďalších 15 minút;
  • znížte teplotu, pridajte paradajky a varte ďalších 15 minút;
  • opäť znížte teplotu a pridajte šošovicu a gaštany, varte zhruba hodinu;
  • ak je guláš príliš hustý, pridajte trochu vody, dochuťte soľou, čiernym korením a podávajte.

Autor : Delimano