Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Hokkaido risotto

Hokkaido risotto
Suroviny:

Na 4 porcie si pripravíme:

  • 600 g hokkaido tekvice
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • olivový olej extra vergine podľa potreby
  • 320 g celozrnnej ryže
  • 1,5 l zeleninového vývaru, prípadne vývar z tekvice – viď.postup
  • olivový olej extra vergine podľa potreby
  • soľ
  • korenie
  • 100 g plesňového syra, prípadne iný obľúbený
  • strúhaný parmezán na posypanie
Príprava:
Cibuľu nasekáme nadrobno a opražíme na olivovom oleji pár minút. Následne na ňu hodíme hokkaido nakrájané na kocky, premiešame a podlejeme horúcou vodou do výšky tekvice. Osolíme a necháme uvariť.
 
2. Po uvarení hokkaido zlejeme vodu – tú si odložíme. Tekvicu rozmixujeme na pyré.
 
3. Ryžu opražíme na troche oleja (2-3 min.), podlejeme vývarom z tekvice do výšky úrovne ryže, osolíme, okoreníme, premiešame a za občasného miešania a prilievania horúceho vývaru podľa potreby, uvaríme do krémovej konzistencie.
 
4. Keď je ryža skoro uvarená, pridáme do nej na kúsky nakrájaný plesňový syr a necháme ho roztopiť.
 
5. Na záver do risotta vmiešame vopred pripravené tekvicové pyré. Podávame posypané parmezánom.
 
Pri príprave tohto receptu som použila ručný mixér Utile od Delimano.

Autor : DORA´S ART