V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Hovädzí guláš s hubami

Suroviny:
  • 800 g hovädzieho mäsa,
  • 250 g húb,
  • 2 ks väčšej cibule,
  • olej,
  • paprika červená mletá,
  • soľ,
  • korenie čierne mleté,
  • vegeta,
  • rasca,
  • cesnak,
  • kukuričný škrob,
  • 1 ks hovädzieho bujónu,
  • 400 ml paradajkového pretlaku,
  • 0,5 ml červeného vína
Príprava:

1) Cibuľu ošúpeme, pokrájame na jemno a osmažíme na oleji.
2) Poprášime mletou paprikou.
3) Pridáme hovädzie mäso nakrájané na kocky, osolíme, okoreníme, ochutíme rascou. Pridáme pretlačený cesnak. Korenie a cesnak dávame podľa chuti, každý má rád inú intenzitu korenia, tak som nezadávala množstvo.
4) Mäso dusíme prikryté pod pokrievkou takmer do mäkka. Potom zvýšime plameň a šťavu vydusíme do tuku.
5) Mäso poprášime kukuričným škrobom, za stáleho miešania orestujeme a podlejeme vývarom z hovädzieho bujónu, asi 1 liter. (Bujón používam NATUR od Vitany, ktorý môžu aj celiatici). Mäso podlievam aj červeným vínom, asi 0,5 ml (víno nemusí byť).
6) Pridáme nakrájané huby.
7) Prilejeme paradajkový pretlak. Premiešame a guláš povaríme, pokiaľ nezmäknú huby. Guláš podávame s knedľou, alebo cestovinami.

Autor : Elenka Diechová – výherkyna Facebook súťaže „Varíme tradičné slovenské jedlá vo woku Stone Legend“.