Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Jablkový koláč

Jablkový koláč
Čas varenia : 40-45 minút
Čas prípravy : 20 minút
Celkový čas : 60 minút
Suroviny:

Plnka:

  • ½ šálky cukru;
  • 1 ½ polievkovej lyžice múky;
  • ½ čajovej lyžičky škorice;
  • 4 čajové lyžičky masla;
  • 6 veľkých jabĺk, ošúpaných a nakrájaných;
  • 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy;
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu.

Cesto:

  • 2 šálky múky;
  • ¼ šálky cukru;
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva;
  • 1 štipka soli;
  • 2 polievkové lyžice masla;
  • 2 polievkové lyžice nahrubo nasekaného zázvoru;
  • pomarančová kôra;
  • 1 šálka smotany
Príprava:
  • Pri príprave plnky najskôr nechajte roztopiť maslo na veľkej panvici, potom pridajte nakrájané kúsky jabĺk, citrónovú šťavu, škoricu, cukor a múku. Varte čiastočne zakryté, až kým zmes nie je mäkká, zvyčajne to trvá asi 10 minút;
  • Pridajte vanilku, potom plnku nalejte do formy na koláče potretej maslom;
  • Pri príprave cesta najskôr zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ. Pridajte maslo, potom miešajte, až kým zmes nebude drobivá. Pridajte zázvor;
  • Zmiešajte pomarančovú kôru so smotanou, pridajte drobivú zmes a premiešajte, kým nevznikne hladké cesto;
  • Vyvaľkajte cesto, vytvorte kruh trošku väčší ako je forma na koláč;
  • Prikryte formu na koláč cestom a odstráňte zvyšnú časť cesta.

Autor : Delimano

Odporúčané produkty