Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Jablkový koláč s karamelom

Jablkový koláč s karamelom
Čas varenia : 30 minút
Čas prípravy : 30 minút
Celkový čas : 60 minút
Suroviny:

Cesto:

  • 250 g polohrubej múky
  • 125 g masla
  • soľ
  • 1 dl vody

Plnka:

  • 400 g olúpaných jabĺk
  • 20 g masla
  • 60 g práškového cukru
  • malý pohár rumu

Glazúra:

  • 2 vajcia
  • 100 g práškového cukru
  • 75 g mandlí, uzemnenej
  • 100 g mlieka
Príprava:

Postup:

Vypracujte cesto, rozvaľkajte a vložte ho do vymastenej formy. Dajte pozor – okraje cesta musia byť na okraji formy. Urobte malé otvory do cesta s vidličkou.

Vytvorte si karamel z cukru, pridajte maslo a zalejte rumom. Následne pridajte jablká - narezané na malé kocky. Plnku roztiahnite po celej ploche cesta.

Zmiešajte vajcia s cukrom. Pridajte mandle a mlieko a premiešajte. Vytvorenú zmes dajte na jablkovú zmes.

Pečieme v predhriatej rúre na 170 stupňov do zlatista.

Autor : Delimano