Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Jahňacie rebierka na grécky spôsob

Jahňacie rebierka na grécky spôsob
Čas varenia : 35 minút
Čas prípravy : 10 minút
Celkový čas : 45 minút
Suroviny:
  • 2 a 1⁄2 polievkových lyžíc olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájaného na drobno
  • 1 čajová lyžička oregána
  • 1⁄4 čajovej lyžičky nového korenia, mletého
  • 1 kg jahňacích rebierok, asi 2 cm hrubé
  • 500 g mladého špenátu
  • 125 ml plnotučného jogurtu
  • 1 zväzok čerstvého kôpru, nakrájaného na drobno
  • 1⁄2 polievkovej lyžice citrónovej šťavy
Príprava:

Grécka špecialita v kombinácii so špenátovou oblohou.

Krok 1:

Zmiešajte 1 a 1⁄2 polievkovej lyžičky olivového oleja, cesnaku, oregána, škorice, nového korenia, soli a čierneho korenia. Obaľte rebierka do pripravenej zmesi. Rozpáľte panvicu. Pečte na panvici asi 3 minúty z každej strany.

Krok 2:

Na panvici rozpáľte trošku oleja a pridajte špenát, miešajte, kým špenát nenadobudne zvädnutý tvar a šťavy zo špenátu sa nevyparia. Posoľte. Dobre osušte a pridajte do špenátu jogurt, kôpor a citrónovú šťavu. Všetko vráťte naspäť do panvice a nechajte variť, ale nie vrieť.

Autor : Delimano