Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Jahodový puding na pare

Jahodový puding na pare
Čas varenia : Not available
Čas prípravy : Neuvedené
Celkový čas : 60
Suroviny:
  • 165 g hladkej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 165 g masla + 10 g na potretie misky
  • 150 g zlatej krupice
  • 3 vajíčka
  • 3 lyžice mlieka
  • 1 lyžica citrónovej kôry
  • 1 lyžica jahodového džemu
  • 100 g mrazených jahôd, rozmrazené a rozkrojené na polovicu
Príprava:
  1. Zmiešame cukor a maslo v miske, v ideálnom prípade použijeme elektrický ručný mixér, potom rozbijeme vajíčka, jedno po druhom, pridáme mlieko a citrónovú kôru a dobre všetko premiešame.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pridáme do vaječnej zmesi a poriadne premiešame.
  3. Vymastíme vnútro misky z temperovaného skla alebo keramickej misky s rozpusteným maslom.
  4. Dno potrieme džemom, navrstvíme jahody a zalejeme cestom.
  5. Zakryjeme misku (môžeme použiť alobal).
  6. Nalejeme 1-1,5 l vody do varného hrnca Gourmet Cooker Digital 8v1, umiestnime naparovací podstavec a zapneme hrniec na funkciu STEAM (naparovanie/ dusenie). Naplnenú sklenenú/ keramickú misku nasadíme na stojan a zakryjeme sklenenou pokrievkou.
  7. Po ukončení programu zvolíme vlastné nastavenia (CUSTOM) a navolíme si teplotu 140°C a čas varenia 1 h a 45 minút.
  8. Pred ukončením programu, skontrolujeme, či je puding hotový - môžeme to zistiť zapichnutím špáradla do stredu. Ak je hotový špáradlo vyjde čisté.
  9. Necháme vyhladnúť asi 10 minút pred vybratím z misky.
  10. Podávame s vanilkovou zmrzlinou.

Delimano tip: Na tento recept budete potrebovať sklenené alebo keramické misky, ktoré pasujú do naparovacieho podstavca a sú zároveň dosť plytké, aby sa zmestili pod sklenenú pokrievku hrnca. (Možné veľkosti a tvary: 23x23 cm štvorcová miska, 25 cm v priemere okrúhla miska, 28x20 cm oválna miska a všetky s maximálnou hĺbkou 8 cm.)

Autor : Delimano