V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Karfiolové placky

Čas varenia : 15 minút
Čas prípravy : 10 minút
Celkový čas : 25 minút
Suroviny:
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja (Delimano® Ceramica Fry Pan) alebo 1 polievkovú lyžicu (Delimano® Ceramica Dry Cooker™)
  • 1 veľký karfiol alebo 2 malé
  • 8 osolených sardelových filiet
  • 9 vajec, rozmixovaných
  • 1 francúzsky chlieb alebo bageta
  • 35 g múky
  • 40 g strúhaného syra - Pecorino Romano alebo parmezánu
  • 150 g čerstvý, biely, tvrdý ovčí syr (vyžiadajte si najčerstvejší)
Príprava:

Toto vegetariánske jedlo je ideálne na obed alebo na desiatu, ale aj ako ľahkú večeru

Krok 1:

Urobte si strúhanku z mäkkej časti francúzskeho chleba alebo bagety (aby ste mali ½ šálky).

Krok 2:

Na panvici rozpáľte 2 polievkové lyžice oleja pokiaľ nezačne peniť, pridajte karfiol a sardinkové filety a za občasného miešania varte, kým karfiol nezmäkne, ale nesmie sa rozvariť. Stačí asi 15 minút. Odložte z ohňa a nechajte pomaly vychladnúť.

Krok 3:

Zmiešajte karfiol s vajíčkami, strúhankou, múkou a syrom pecorino. Rozohrejte dve polievkové lyžice oleja na panvici a dajte za lyžicu zmesi na panvicu tak, aby medzi sebou mali priestor. Pečte cca 2 minúty na jednej a na druhej strane, kým sa nezafarbia do zlatista.

Nadbytočný tuk vysajte kuchynským papierovým obrúskom a posypte nastrúhaným ovčím syrom.

Autor : Delimano