V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Domáci kebab z kuracieho mäsa v pita placke

Čas varenia : 60 min.
Čas prípravy : 30 min.
Celkový čas : 90 min.
Suroviny:
  • 800 g vykostených kuracích stehien
  • olej
  • korenie na gyros
  • korenie čubrica (prípadne mletá červená paprika)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • nastrúhaná kapusta (biela alebo červená)
  • paradajky
  • čili

Domáca pita placka:

  • 500 g hladkej múky
  • 300 ml vody
  • 1/2 kocky droždia
  • soľ
  • olej

Dresing:

  • kyslá smotana alebo biely jogurt
  • 1 strúčik cesnaku
  • petržlenová vňať
  • soľ
Príprava:

Krok 1:

Mäso nakrájame na tenké plátky, aby sme ho vedeli napichovať na špajle. Nakrájané plátky premiešame s olejom, pridáme gyros korenie, trocha čubrice alebo mletej papriky a pretlačený cesnak. Necháme chvíľu marinovať.

Krok 2:

Medzitým si pripravíme kysnuté cesto na pita placky. Do misky dáme múku, vodu, droždie, ostatné suroviny a vymiešame cesto. Po vykysnutí ho rozdelíme na 8-10 bochníkov, ktoré necháme ešte krátko podkysnúť. Potom z nich vyvaľkáme placky.

Krok 3:

Rúru rozohrejeme na najvyššiu teplotu a dáme do nej rozohriať suchý plech alebo rajnicu. Ak je rozohriatý, poukladáme naň placky a krátko pečieme. Ak sa placky v rúre nafúknu, otočíme ich na druhú stranu a dopečieme. Po upečení, kým sú ešte teplé, ich pozdĺž rozkrojíme, aby sme získali kapsu, do ktorej naplníme kebab.

Krok 4:

Namarinované mäsko napicháme na špajle Vertikálneho Grilu Chef a pečieme až kým mäsko nebude chrumkavé.

Krok 5:

Kým sa mäsko pečie, pripravíme si domáci dressing. Smotanu alebo biely jogurt zmiešame s pretlačeným cesnakom, najemno pokrájanou petržlenovou vňaťou. Osolíme a môžeme dochutiť aj citrónovou šťavou.

Krok 6:

Pita placky naplníme dresingom, mäskom,  paradajkami, nastúhanou kapustou a podľa chuti aj nakrájanou čili papričkou.

 

Autor : Delimano