Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Kebab z morčacieho mäsa

Kebab z morčacieho mäsa
Čas varenia : 10 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 25 minút
Suroviny:
  • 1 čajová lyžička semiačok feniklu, upečených
  • 1 strúčik cesnaku
  • 400 g posekaného morčacieho mäsa
  • 2 posekaného morčacieho mäsa
  • majorán alebo tymián
  • 1 veľký citrón
  • soľ a čerstvo pomleté korenie
  • 2 hrubé krajce bieleho chleba bez kôrky, nakrájaný na kocky asi 2 cm
  • 8 bobkový list
  • olivový olej
  • 400 g mladý šalát
Príprava:

Dokonale dochutený kebab, ak máte chuť na čerstvý a ľahký obed.

Krok 1:

Feniklové semiačka a cesnak namočte do slaného nálevu. Zmiešajte nasekané morčacie mäso s touto zmesou, bylinkami, soľou a čiernym korením. Citrón umyte aj so šupkou, následne ho nakrájajte na 4 hrubé plátky. Tie potom rozkrojíte na polovice alebo na štvrťky - v závislosti od jeho veľkosti.

Krok 2:

Narežte menšie plátky morčacieho mäsa na asi 2 cm hrubé plátky. Na špičku špajdle najprv napichnite chleba, potom bobkový list, plátok mäsa, citrón a ďalší plátok mäsa, bobkového listu a na koniec ešte jeden kúsok chleba. Pokropte kebab olivovým olejom, hlavne chlieb.

Krok 3:

Rozohrejte panvicu alebo rajnicu a pečte kebab asi 8 minút, potom otočte na druhú stranu. Dávajte pozor na to, aby mäso nezhorelo ešte pred tým, ako sa upečie vo vnútri.

Podávajte so šalátom, nakrájaným citrónom a olivovým olejom.

Autor : Delimano