Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Klobásky s národným slovinským jedlom "matevž"

Klobásky s národným slovinským jedlom "matevž"
Suroviny:
  • Klobásky s národným slovinským jedlom "matevž"
  • 4 klobásky
  • 800 g zemiakov
  • 300 g uvarenej hnedej fazule
  • Soľ a korenie
  • Cesnak
  • Polovica cibule, nakrájaná
  • Oškvarky a masť
Príprava:

Zemiaky ošúpte a uvarte ich v osolenej vode. Uvarte aj hnedú fazuľu. Keď bude hotová, zlejte vodu a zemiaky zmiešajte spolu s fazuľou a trochou vody. Roztlačte a následne okoreňte.

Zohrejte masť, osmažte cibuľu dozlatista, pridajte cesnak a oškvarky a potom to všetko pridajte do zmesi matevž (roztlačená fazuľa so zemiakmi). Znova trošku poroztláčajte, aby sa všetko pekne spojilo. Ak je zmes príliš hustá, pridajte trochu vody, v ktorej sa varili zemiaky.

Osmažte klobásku a servírujte.

Autor : Šéfkuchár Lojze Čop