Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Krémová tekvicová polievka ala Ázia

Krémová tekvicová polievka ala Ázia
Čas varenia : 45 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 60 minút
Suroviny:
  • stredne veľká maslová tekvica
  • stredne veľká cibuľa
  • kokosové mlieko
  • vývar (hovädzí, zeleninový alebo z kocky)
  • maslo
  • olivový olej
  • kari korenie
  • čerstvý zázvor
  • mletý koriander
  • rímsky kmín
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrubozrnná soľ (ak nemáme môžeme použiť aj klasickú)
  • čierne korenie
Príprava:

Príprava:

Tekvicu očistíme a nakrájame na mesiačiky. Uložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom posypeme hrubozrnnou soľou, čiernym korením a dáme piecť. Pečieme ju na 200 °C zhruba 15 minút, kým zmäkne.

Nakrájame si cibuľku na jemno, orestujeme na masle s trochou olivového oleja. Do cibuľového základu pridáme vychladnutú, na kocky nakrájanú tekvicu. Okoreníme mletým koriandrom, troškou rímskeho kmínu a kari korením. Zalejeme vývarom a necháme variť cca 15 minút. Následne pridáme čerstvý nastrúhaný zázvor, pretlačený cesnak a kokosové mlieko. Necháme ešte 10 minút povariť. Polievku môžeme podávať s tekvicovým olejom a opraženými tekvicovými jadierkami.

Pozrite si video s receptom tu.

Autor : Adriana Ihringová