V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Kuracie soté na póre

Čas varenia : 20-30 min
Suroviny:
  • 600-700 g kuracích pŕs (alebo stehien bez kosti a kože)
  • pór
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1 konzerva šampiónov
  • olivy
  • 1 ČL kečupu
  • 1 ČL horčice
  • 180 ml šľahačkovej smotany 33%
  • soľ, korenie (podľa chuti)
Príprava:

Na tenko nakrájaný pór orestujeme na olivovom oleji. Keď je pór do zlatista opečený, pridáme na pásiky nakrájané kuracie mäso a opekáme ho z oboch strán, aby sa zatiahlo a nepustilo šťavu. Keď je mäso polomäkké, pridáme šampiňóny (bez šťavy), olivy, kečup a horčicu. Premiešame, zakryjeme a necháme na miernom ohni podusiť. Keď je mäso mäkké, pridáme smotanu a necháme ju prejsť varom. Všetko spolu premiešame a podávame s ryžou, cestovinami či inou prílohou podľa chuti. 

Autor : Mária Farbuľová