Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Melanzane alla parmigiana alebo zapečený baklažán s mozzarellou "alla parmigiana"

Melanzane alla parmigiana alebo zapečený baklažán s mozzarellou "alla parmigiana"
Suroviny:
Na 1 plech pre 4 ľudí budeme potrebovať:
 
  • 3 baklažány
  • 3 ks mozzarelly (najlepšia di Buffala)
  • 3 ks cesnaku
  • 1 balenie paradajkového pretlaku (250-300g)
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 20 ks čerstvých lístkov bazalky (dá sa nahradiť aj sušenou)
  • oregano sušené
  • soľ
  • olej podľa potreby
Príprava:
1. Baklažán pozdĺžne nakrájame na plátky (voľakedy sa aj nechal nasolený v sitku, aby pustil vodu a nebol horký, ale pri dnešných vyšľachtených odrodách to už nie je treba).
 
2. Jednotlivé pláty opražíme na  panvici na vyprážanie Stone Legend.
 
3. Následne pláty vrstvíme do hlbšieho plechu (alebo univerzálnej rajnice Stone Legend) nasledovne: tenká vrstva pretlaku, baklažány, pretlak, plátočky cesnaku, bazalka a natrhané kúsky mozzarelly. Kto chce, môže dať aj parmezán do vrstvenia, parmigiana bude chutnejšia. Komu stačí mozzarella, môže dať parmezán až nakoniec navrch.
 
4. Na poslednú vrstvu baklažánu dáme už len pretlak, posypeme parmezánom, prikryjeme alobalom a dáme piecť pri 180°C na 30 – 45 min. V polovici pečenia alobal odstránime.
 
5. Po vybratí z rúry necháme ešte dobublať, trochu ochladnúť. Podávame s bagetkou alebo celozrnným chlebíkom, krájame a pečivkom vytierame šťavu. Mňam! Veľmi dobre chutí aj parmigiana „odstáta“ na druhý deň, keď sú chute prepojené.

Autor : DORA´S ART