Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Najlepšia vianočná kapustnica

Najlepšia vianočná kapustnica
Suroviny:
  • 1 kg kyslej kapusty
  • 1 kg bravčového údeného kolena
  • 50 g sušených hríbov
  • 200 g cibule
  • 10 zrniek čierneho korenia
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 bobkové listy
  • 10 zrniek nového korenia
  • soľ
  • 10 g mletej červenej papriky
  • 0,5 dl oleja
  • 100 g oravskej slaniny
  • 200 g klobásy
  • 200 g kyslej smotany
Príprava:

Bravčové koleno vložíme do DELIMANO TLAKOVÉHO HRNCA TEMPO PRESTO, pridáme koreniny (bobkové listy, nové korenie, čierne korenie), zalejeme zhruba dvoma litrami vody a dáme variť - na tlakovom hrnci nastavíme stupeň 2 a hodinu a štvrť varíme. Po odstavení necháme 15 minút dôjsť, kým sa tlak v hrnci uvoľní.

Po dovarení mäso vyberieme, necháme vychladnúť a nakrájame. Keď máme vývar hotový, nakrájame si oravskú slaninku na rezance. V keramickom hrnci DELIMANO ju opečieme na malom množstve bravčovej masti. Cibuľku nakrájame na kocky, pridáme k opečenej slanine a restujeme. Po dôkladnom orestovaní odstavíme, pridáme mletú červenú papriku a premiešame. Zalejeme vývarom z mäsa.

Kyslú kapustu niekoľkokrát premyjeme a podľa potreby nakrájame, potom ju pridáme do vývaru a poriadne zamiešame. Pridáme vopred namočené sušené hríby, klobásku a varíme, kým nám kapusta nezmäkne, čo je približne 40 minút. Z polievky po uvarení vyberieme klobásku a tiež ju nakrájame. Cesnak si nakrájame na drobné kúsky alebo rozotrieme na pastu, pridáme do kapustnice a premiešame. Pridáme nakrájané údené mäso a klobásku a podľa chuti osolíme.

Pri servírovaní môžeme každú porciu ozdobiť a dochutiť lyžicou kyslej smotany.

Autor : Delimano