V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Negimaki – hovädzie rolky s cibuľkou

Čas varenia : 25 minút
Čas prípravy : 20 minút
Celkový čas : 45 minút
Suroviny:
  • 12 mladých cibuliek, odkrojte z nich asi 3cm na neskoršie použitie
  • 400g rezňov (stehenný sval pozdĺžneho tvaru pripomínajúci rezeň)
  • 100 ml saké (japonské suché ryžové víno)
  • 3 polievkové lyžice sójovej omáčky
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 1/2 polievkovej lyžice zeleninového oleja
  • soľ a korenie
  • 400 g špenátu
  • štipka strúhaného čerstvého zázvoru
Príprava:

Pohostite svoju návštevu zmesou medzinárodných kuchýň so štipkou japonskej chute, určite im bude chutiť!

Krok 1:

Očistite cibuľky, povarte v slanej vode v hlbokej panvici asi 45 sekúnd, sitkom vyberte cibuľky a opláchnite ich pod prúdom studenej vody. Presuňte cibuľky na papierové obrúsky a jemne vysušte. Do vody v panvici vložte špenát a krátko povarte. Odlejte vodu a špenát poukladajte na tácku, aby čo najskôr vychladol. Tým si zachová peknú zelenú farbu.

Vyrežte z mäsa všetky tučné časti, cievy a šľachy. Nakrájajte diagonálne na veľmi tenké plátky, každý plátok uložte medzi dva naolejované papiere a prejdite po nich valčekom. Plátky by mali byť veľmi tenké, okolo 1,5 mm.

Krok 2:

Na prípravu marinády potrebujeme zmiešať saké, mirin, sójovú omáčku a cukor v hrnci, kým sa cukor úplne neroztopí. Nechajte vychladnúť.

Krok 3:

Plátky poukladajte vedľa seba, môžu sa trochu dotýkať, na čistý naolejovaný papier. Mali by vytvárať štvorec s rozmermi 15x15 cm. Ochuťte soľou a čiernym korením a pridajte 3 cibuľové výhonky na spodnú polovicu štvorčeka. Zrolujte mäso tak, aby plnku tvorila cibuľka. Týmto spôsobom urobte 3 rolky. Dajte ich do misky a polejte marinádou. Marinujte 15 minút.

Krok 4:

Rozpáľte panvicu alebo wok do maxima. Medzitým vyberte mäso z marinády a jemne ho utrite kuchynským papierovým obrúskom. Na panvicu dajte kvapku oleja a potom rolky, ktoré budete otáčať klieštikmi, aby boli hnedé z jednej aj z druhej strany. Po opečení rolky vyberieme a do tej istej panvice pridáme marinádu. Varíme kým nezhustne. Rolky nakrájajte na 2,5 cm hrubé plátky.

Špenát ochutíme omáčkou a podávame s Negimaki. Zvyšok omáčky môžete podávať s pridaným nadrobno nastrúhaným zázvorom.

Autor : Delimano