Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Paradajkovo-mozarelová focaccia (talianska chlebová placka)

Paradajkovo-mozarelová focaccia (talianska chlebová placka)
Suroviny:

• 2 okrúhle focaccie alebo iné biele chleby
• bazalkové pesto (kupované alebo doma pripravené)
• plátky mozzarelly
• 5 zrelých, ale tvrdých paradajok, pokrájaných na väčšie kúsky
• soľ a korenie podľa chuti
• trochu extra panenského olivového oleja
• balzamikový ocot

Príprava:

Prekrojte chlieb na polovicu, priečne. Na obidve polovičky natrite hrubú vrstvu pesta. Navrch poukladajte plátky mozzarelly, potom pridajte aj paradajky. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Zvrchu pokvapkajte olivovým olejom, potom troškou balzamikového octu. Položte na grilovací plech Stone Legend. Pečte 6-8 minút alebo kým sa syr neroztopí. Servírujte ihneď s marinovanými olivami ako prílohou.

TIP
Aby bola vrchná časť chrumkavejšia, vložte focacciu do rúry predhriatej na 200 °C a ešte niekoľko minút zapekajte!

Autor : Delimano