Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Pečená zelenina s celozrnnými šúľancami

Pečená zelenina s celozrnnými šúľancami
Suroviny:
  • (2 porcie, 60 min):

Cesto:

  • 1 šálka hladkej špaldovej múky,
  • 150 g jemného odtučneného tvarohu,
  • 1 celé vajce,
  • Štipka soli,

Zelenina:

  • 1/3 šálky hrášku,
  • 1 stredne veľká cukina,
  • 1 veľká mrkva,
  • 1 PL olivového oleja,
  • Koreniny a bylinky podľa chuti,
  • Cesnak (voliteľné),
  • Soľ,

Príprava:

Krásne farebný a pohodlný recept plný zeleniny a vitamínov. Delikátna kombinácia zeleniny a lahodných šúľancov z tvarohu.

Nemusíte sa striktne držať receptu. Použite vždy sezónnu zeleninu alebo ktorá vám najviac chutí. Ideálny víkendový recept na hlavné jedlo alebo ako príloha ku grilovanému mäsu. ;)

Postup:

Najskôr pripravíme zeleninu. Cukinu nakrájame na ľubovolné tvary a očistenú mrkvu na menšie hranolčeky. Zeleninu presypeme do zapekacej misky, zľahka polejeme olivovým olejom a dochutíme obľúbenými koreninami a čerstvými bylinkami. Pečieme v predhriatej rúre na 200 stupňov 35-45 minút, dokiaľ zelenina nebude mäkká. Pár minút pred dopečením pridáme hrášok.

Šúľance- Všetky suroviny pridáme do misky a vypracujeme nelepivé cesto (múku dosypávame podľa potreby). Cesto rozkrojíme na dve polovice. Potom posypeme pracovnú dosku múkou a z obidvoch polovíc vyvaľkáme dlhý valec, z ktorého si odkrajíme kúsky cesta a tvarujeme šúľance. Varíme ich vo vriacej, mierne osolenej vode. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich so sitkom a zľahka prepláchneme studenou vodou.

Nakoniec upečenú zeleninu premiešame s hotovými šúľancami a ihneď podávame. Ak chcete, na vrch môžete pridať parmezán.

TIP: Šúľance pred vmiešaním k upečenej zelenine môžete zľahka opiecť na panvici.

1 porcia (1/2 množstva) obsahuje: 340 kcal | 9g tuku | 18g bielkovín | 45g sacharidov |

Dobrú chuť.

Pripravil www.FitnessGuru.sk.

Autor : www.FitnessGuru.sk