Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Placky s údeným lososom

Placky s údeným lososom
Čas varenia : 10 minút
Čas prípravy : 10 minút
Celkový čas : 20 minút
Suroviny:
  • 70 g múky
  • 40 g pohánkovej múky
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky prášku na pečenie
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 2 vajíčka, oddelené bielka od žĺtkov
  • 125 ml mlieka
  • 50 g masla, roztopeného
  • 125 ml kyslej smotany
  • štipku soli
  • čerstvo pomleté korenie
  • zväzok čerstvej pažítky alebo kôpru, nakrájaného
  • 220 g údeného lososa
Príprava:

Pripravte si niečo chutné pod zub, ako desiatu alebo k osviežujúcemu šalátu či obedu – táto lososová maškrta Vám určite bude chutiť!

Krok 1:

V miske zmiešajte múku, soľ, prášok na pečenie a cukor. V ďalšej miske vyšľahajte žĺtka, pridajte mlieko a primiešajte múku. Vyšľahajte bielka v mixéri a zamiešajte do zmesi. Pridajte maslo a miešajte, kým zmes nie je jednoliata.

Krok 2:

Potrite panvicu roztopeným maslom.

Dajte 1 a ½ polievkovej lyžice zmesi na placky na panvicu, ponechajte medzery, aby boli placky od seba aspoň na niekoľko centimetrov. Pečte, kým sa na povrchu neobjavia bublinky, asi 1-2 minúty, otočte a pečte ďalšiu minútu. Panvicu potierajte maslom pred každým pridaním šľahaného cesta.

Krok 3:

Na plnku zmiešajte smotanu, soľ, korenie a pažítku. Do každej palacinky pridajte čajovú lyžičku plnky a zakončite tenkým plátkom lososa.

Autor : Delimano