V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Plnená paprika vegan

Suroviny:
Na 6 plnených paprík potrebujeme:
 
Na plnku:
  • 50 g pšena
  • 30 g červenej quinoe
  • 5 ks sušených paradajok
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 50 g šošovice
  • 1/2 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL tamarind koncentrátu
  • 6 ks papriky
  • 1 PL olivového oleja extra vergine
  • 1PL konopných semiačok (1PL na porciu)
  • čerstvé lístky bazalky na ozdobu, prípadne aj do omáčky
 
Na omáčku:
  • 300 ml paradajkového pretlaku - koncentrát (nie ten riedky)
  • štipka škorice, korenia, mletých klinčekov, sušeného oregana, sušenej bazalky, sušeného cesnaku
  • čerstvé lístky bazalky cca 5-10 lístkov
  • 1 PL medu
Príprava:
1. Prvý krok začneme robiť najmenej 1,5 hod. pred samotným plnením papriky. Pšeno 2-3 x prelejeme horúcou vodou a dáme variť do osolenej vody o objeme 2x toľko ako je jeho množstvo. To isté urobíme s quinoou. Taktiež dáme variť šošovicu, ale do neoosolenej vody.
 
2. Sušené paradajky nakrájame na kúsky, mrkvu nastrúhame nadrobno, cibuľu nakrájame nadrobno.
 
3. Keď sú pšeno i quinoa uvarené, dáme ich ešte "dojsť", aby nabrali zvyšnú vodu a vychladli. Šošovičku zlejeme a necháme tiež vychladnúť. Pšeno by malo nadobudnúť tuhšiu konzistenciu a malo by byť zlepené, nie sypké.
 
4. Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku a to tak, že do hrnca vylejeme paradajkový koncentrát, ja som ešte vypláchla konzervy, takže som pridala cca 2 dcl vody. Vsypeme všetky koreniny a necháme prejsť varom. Nakoniec dosladíme medom.
 
5. Keď máme pšeno, quinou a šošovicu vychladnuté, pripravíme si panvicu, vylejeme na ňu olej. Keď je rozpálený, vsypeme cibuľu, necháme smažiť a po chvíli vhodíme nasekaný cesnak. Smažíme, pridáme mrkvu, tamarind a chvíľu dusíme. Nakoniec primiešame sušené paradajky a šošovicu a odstavíme.
 
6. Do hlbšieho hrnca si dáme variť vodu.
 
7. Papriky zbavíme jadrovníkov a naplníme pripravenou zmesou, pomáhame si rukoväťou lyžičky, aby sa nám podarilo dostaťdo papriky čo najviac náplne.
 
8. Papriky vhodíme do vriacej vody a varíme cca 5 min., ak máte radi mäkšiu, tak aj 10 min.
 
9. Podávame na paradajkovej omáčke, ozdobené lístkami bazalky a posypané konopnými semiačkami.
 
Na prípravu tohto risotta som použila rajnicu StoneLegend  Delimano.

Autor : DORA´S ART