Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Plnené jablká orechmi a medom

Plnené jablká orechmi a medom
Čas varenia : 40-45 minút
Čas prípravy : 20 minút
Celkový čas : 60 minút
Suroviny:
  • 4 väčšie jablká
  • 1 citrónová glazúra
  • 4 lyžice medu
  • vlašské orechy ( pomleté i nepomleté, množstvo aké uznáte za vhodné)
  • trochu masla
Príprava:

Autor: Tina Jan

Čas na prípravu: do 45 minút

Umyté jablká vydlabeme uprostred a extrahujeme všetky jadierka. Dávame pozor na to, aby sme vrchnú časť jablka veľmi nezničili, keďže po vyplnení jablko ňou pred pečením prikryjeme. Pomelieme si orechy - odporúčame viacúčelový mlynček Delimano Clarity s ktorým to zvládnete jednoducho a rýchlo. Naplníme pomletými orechami ( môžeme zmiešať ešte aj zo zvyškom jablka, ktoré sme vydlabali). Do každého jablka pridáme ešte lyžičku medu a jablkovým vrchom, ktorý sme si odložili utesníme.

V dobre vymastenej arúre pečieme pri 200 stupňoch po dobu 25 minút. Potom jablká vyberieme z rúry a zalejeme citrónovou polevou a posypeme nasekanými orechami. Jablká dáme späť do trúby a pečieme ešte 15 minút, alebo kým jablká pekne nezmäknú.

Tento dezert je veľmi jednoduchý a chutí naozaj božsky! Odporúčame všetkým gurmánom!

Autor : Tina Jan