Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Plnený kapustový list

Plnený kapustový list
Suroviny:

Potrebujeme na 4 porcie:

  • 40 g ryže,
  • 280 – 320 g mäsa,
  • 1 vajce,
  • mleté korenie,
  • soľ,
  • 20 g oleja,
  • 80 g cibule,
  • rascu,
  • 100 g paradajkového pretlaku,
  • 800 g hlávkovej kapusty,
  • 40 g múky, vodu,
  • neenergetické sladidlo
Príprava:

Postup: Prebratú a umytú ryžu zalejeme dvojnásobným množstvom horúcej vody ako je objem ryže, mierne posolíme a udusíme domäkka. Vychladnutú ryžu zmiešame s pomletým bravčovým mäsom, pridáme vajce, okoreníme a mierne osolíme. Takto pripravenú plnku zabalíme do sparených a mierne naklepaných kapustových listov. Stočené závitky dáme do vymasteného pekáča, podlejeme troškou horúcej vody a dusíme domäkka. 

Paradajková kapusta: Pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu s rascou a paradajkovým pretlakom. Kapustu pokrájame na rezance, pridáme do cibuľového základu a dusíme domäkka. Zalejeme zátrepkou z vody a múky a ešte krátko povaríme. Dochutíme sladidlom a soľou. Pri podávaní kapustový závitok prelejeme paradajkovou kapustou.

1 porcia zodpovedá 383 kcal, 25 g bielkovín a 19,6 g tukov.

Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.

 

 

Autor : varimediabetikom.sk (z knihy Márie Štefákovej VARÍME DIABETIKOM)