V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Polievka KALDON s pečeňovými knedličkami

Čas varenia : 60 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 75 minút
Suroviny:

Polievka:

  • 1/4 kurčaťa
  • 500 g kuracích drobkov ( srdcia, žalúdky )
  • Mrkva
  • Petržlen
  • Pór
  • Malý kúsok zeleru
  • 1/2 kalerábu
  • 1 cibuľa
  • Kúsok karfiolu
  • 1/4 feniklu
  • Soľ
  • Muškátový orech
  • Celé čierne korenie
  • Nové korenie
  • Bobkový list
  • Maslo
  • Hl. Múka
  • Petržlenová vňať

Pečeňové knedličky:

  • 250 g kuracích pečienok
  • 1 vajce
  • Polievková lyžica masla
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 4-5 polievkových lyžíc strúhanky

Príprava:

Do hrnca Stone Legend vložíme sitko. Kura a drobky zalejeme studenou vodou a privedieme k varu. Vyzrážané bielkoviny na povrchu polievky pozbierame a pridáme všetku celú zeleninu, koreniny a soľ. Varíme na miernom plameni.

Po 1 ½ hodine pridáme do vývaru karfiol a varíme ešte ½ hodinu. Potom vyberieme sitko z polievky aj so všetkou zeleninou a drobkami.

Z masla a múky si pripravíme zásmažku, ktorú pridáme do polievky, a povaríme. Do vývaru pridáme pečeňové knedličky a chvíľu povaríme. Potom ešte pridáme nakrájanú zeleninu, pokrájané drobky a natrhané kuracie mäso. Na záver do polievky pridáme petržlenovú vňať a dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

 

Poznámka

Táto polievka sa originálne varí z husacích alebo kačacích drobkov, ale veľmi často sa stretávame aj s kuracím variantom. Je ľahšia a nie je až taká mastná.

Autor : Adriana Ihringová