Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Quinoa rizoto s hríbmi

Quinoa rizoto s hríbmi
Čas varenia : 30 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 45 minút
Suroviny:
  • 1 hrnček quinoa (alebo nejakého iného zrna), opláchnutého
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 červené (fialové) cibule, nadrobno nakrájané
  • 1 strúčik cesnaku, pretlačený
  • 200 g pečiarok, natenko nakrájaných
  • 400 g hríbov húževnatcov jedlých, natenko nakrájaných (len horná časť)
  • čerstvý tymián alebo rozmarín
  • 250 ml bieleho vína
  • 100 g čerstvého, nastrúhaného syru parmezán
Príprava:

Chutné rizoto s hríbmi s exotickou chuťou uspokojí aj veľkých labužníkov!

Krok 1:

Nechajte ½ l osolenej vody zovrieť v hrnci. Pridajte quinou a na miernom ohni varte do zmäknutia, až kým sa neabsorbuje voda - asi 13 minút.

Krok 2:

Medzitým si zohrejte jednu polievkovú lyžičku extra panenského olivového oleja na rajnici alebo vo woku. Pridajte cibuľu a usmažte ju dohneda. Pridajte cesnak a pečte ďalších cca 30 sekúnd. Pridajte hríby a tymián a pečte, kým sa nevyparia šťavy. Dolejte víno a miešajte, kým sa nevyparí.

Do zmesi hríbov primiešajte quinou, osoľte a okoreňte čerstvo pomletým čiernym korením. Posypte parmezánom a pomiešajte.

Pekne uložte na tanier a servírujte.

Autor : Delimano