Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Rebarborový tarte tatin

Rebarborový tarte tatin
Suroviny:

Na koláč o priemere 28 cm budeme potrebovať:

Na cesto:

  • 250 g špaldovej hladkej múky
  • 125 g masla
  • štipku soli
  • 1 ks vajca
  • 50 g trstinového cukru

Okrem toho:

  • 500 g rebarbory
  • 150 g trstinového cukru
  • 50 g masla
  • 1 ČL mletej škorice
Príprava:
1. Maslo necháme zmäknúť, pridáme k nemu múku, vajce, soľ a cukor a vymiesime kompaktné cesto.
 
2. Zapneme si rúru, aby sa nám predhriala.
 
3. Rebarboru nasekáme na kratšie kúsky.
 
4. Na pekáč hodíme cukor a necháme pomaly skaramelizovať.
 
5. Keď máme karamel pripravený, vypneme sporák a do rajnice prisypeme rebarboru. Na ňu rovnomerne naukladáme kúsky masla a posypeme škoricou.
 
6. Pripravené cesto vyvaľkáme približne do tvaru pekáča a prikryjeme ním rebarboru. Prípadné okraje zahneme dovnútra, po vyklopení budú tvoriť okraje koláča.
 
7. Pečieme pri 180°C cca 30 min.
 
8. Po upečení koláč necháme trochu vychladnúť a až potom vyklopíme.
 
Na prípravu bola použitá univerzálna rajnica Stone Legend od Delimano.

Autor : DORA´S ART