Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Škaredá čokoládová torta z pohánkovej múky s ríbezľami

Škaredá čokoládová torta z pohánkovej múky s ríbezľami
Suroviny:

Na tortu o priemere 20 cm potrebujeme:

  • 100 g pohánkovej múky
  • 100 g ovsenej múky alebo pomletých ovsených vločiek
  • 90 g kokosového cukru
  • 50 g BIO kakaa
  • 1 ČL vínneho kameňa
  • 100 ml kokosového nápoja Alpro + 6 PL
  • 2 PL chia semiačok
  • 50 g kokosového oleja
  • 250 g + 200 g ríbezlí (aj mrazené)
  • 1 PL agar agar

Na polevu:

  • 150 g kvalitnej čokolády
  • kokosový olej podľa potreby
Príprava:
1. Chia semiačka  zalejeme 6 PL kokosového nápoja a necháme nabobtnať.

2. Zmiešame obe múky, pridáme cukor, kakao, vínny kameň a premiešame. Vmiešame 250 g ríbezlí, nabobtnané chia, roztopený kokosový olej, kokosový nápoj a dôkladne premiesime.
3. Ja som použila formu o priemere 17 cm a piekla som na dvakrát. Jeden plát sa piekol 15-20 min pri 180°C, treba urobiť slamkový test vlhkosti. Torta by mala byť trochu vlhká, tažšia ako brownies.
4. Keď máme pláty cesta vychladnuté, pripravíme si ríbezľovú plnku tak, že 200 g ríbezlí trochu rozmačkáme (necháme aj celé, aj rozmačkané), dáme s agarom zovrieť a odstavíme. Keď zmes začne tuhnúť, natrieme ju na spodný plát cesta a prikryjeme druhým plátom.
5. Na záver si roztopíme čokoládu vo vodnom kúpeli za pridávania kokosového oleja. Schválne som neuviedla množstvo oleja, nakoľko každá čokoláda obsahuje iné percento tuku a tak aj jeho potreba pri roztápaní je iná. Tuku pridávame len toľko, aby sa čokoláda topila a bola hladká, lesklá a kompaktná. Polejeme tortu a necháme stuhnúť.
Ak nie ste zvyknutí na pohánkovú múku, torta bude mať pre Vás možno zvláštnu alebo netradičnú chuť, ale nám sa veľmi páčila.

Na prípravu tejto torty bol použitý mixér so stojanom Utile.

Viac receptov nájdte na blogu http://dorasart.blogspot.sk/

Autor : DORA´S ART