Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Syrové fondue

Syrové fondue
Čas varenia : 10 minút
Čas prípravy : 10 minút
Celkový čas : 20 minút
Suroviny:
  • 600 g ľahko sa taviaceho syra (gruyére, ementál, gouda, čedar, atď)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 300 ml bieleho vína
  • 4 lyžice kukuričnej múky
  • 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ, korenie
  • ak máte chuť: nasekané vlašské oriešky

Na namáčanie: čerstvá zelenina (mrkva, zeler), chlebové krutóny

Príprava:
  1. Nastrúhame syr, pripravíme si zeleninu na namáčanie a chlebové krutóny
  2. Potrieme dno a vnútorné strany hrnca polovicou strúčiku cesnaku, zalejeme 2/3 bieleho vína a zapneme sporák. Dáme si pozor, aby hrniec nezačal vrieť.
  3. V miske pomiešame zbytok vína s citrónovou šťavou, postupne pridáme kukuričnú múku a dobre rozšľaháme.
  4. Zmes prilejeme do hrnca s horúcim vínom, postupne pridáme nastrúhaný syr a premiešavame drevenou vareškou až kým sa syr neroztaví.
  5. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a nasekanými vlašskými orechmi.
  6. Fondue ponecháme na miernom ohni a podávame so zeleninou a chlebovými krutónmi.
  7. Ak nám fondue zhustne, môžeme ho zmiešať s lyžicou zohriateho bieleho vína.

Autor : Delimano