Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Vanilkovo-čokoládové potešenie

Čas varenia : 30 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 45 minút
Suroviny:
  • 350 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml plnotučného mlieka
  • 4 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 100 g čokoládových lupienkov (a / alebo oriešky)
Príprava:

(Počet porcií: 4-6)

Príprava

Pred prípravou nechajte smotanu na šľahanie a mlieko vychladiť v chladničke. Zmiešajte krém, mlieko, vanilkový extrakt a cukor v miske na šľahanie, kým nevznikne hladká zmes. Lepšie výsledky dosiahnete, ak dáte misku s pripravenou zmesou do chladničky na približne 30 minút, potom zapnete spotrebič a zmes do neho vylejete. Nechajte krém zamraziť, kým nie je dosiahnutá požadovaná konzistencia.

TIP: čokoládové lupienky alebo nasekané oriešky odporúčame pridávať 1 minútu pred ukončením príprav. Vanilkový extrakt môžete nahradiť buď polievkovou lyžicou mletej vanilky alebo nahraďte oboje - vanilkový extrakt aj 100 ml mlieka - pomocou 120 ml domáceho vanilkového mlieka, ktoré si vyrobíte sami: stačí uvariť mlieko s vanilkovým strukom. Pred varením vanilkového struku ho otvorte a vyberte semiačka a všetko vhoďte do mlieka. Priveďte do varu. Dôkladne zamiešajte a nechajte vychladnúť v chladničke.

Autor : Delimano