Nemáte žiadne položky vo vašom nákupnom košíku.

Vyskúšajte

Zemiakové koláčiky plnené jahňacinou a píniovými orieškami

Zemiakové koláčiky plnené jahňacinou a píniovými orieškami
Čas varenia : 45 minút
Čas prípravy : 15 minút
Celkový čas : 60 minút
Suroviny:

krok 1. Cesto

  • 700 g zemiaky posypané múkou
  • soľ
  • múka, podľa potreby

krok 2. Plnka

  • Najlepšie výsledky dosiahnete s:
  • Delimano® Ceramica Casserole kastrólom
  • Delimano® Skillet pekáčom
  • 10 g masla
  • 2 polievkové lyžičky oleja
  • 1 stredne veľká cibuľa, najemno nakrájaná
  • čerstvo pomletý muškátový orech
  • 2 kardamon (korenie), len semiačka zo struku, pomleté na prášok
  • 3 strúčiky cesnaku, pomleté nadrobno
  • 200 g mletého jahňacieho mäsa
  • 50 g píniové oriešky, upražené
  • 1 polievková lyžička rajčinového pretlaku
  • 3 polievkové lyžičky čerstvého petržlenu, nakrájaného
  • soľ

krok 3. Na podávanie

  • 150 g šalátu, pokropeného citrónom a olivovým olejom
  • 200 ml jogurtu
  • 1⁄2 strúčika cesnaku, jemne nakrájaného
  • soľ a korenie
Príprava:

Pripravte si skvelé zemiakové koláčiky a vychutnajte si toto zdravé domáce jedlo na obed alebo ako ľahkú večeru.

Krok 1. Cesto:

Uvarte zemiaky v šupke v osolenej vode, kým nezmäknú, ale nesmú sa rozvariť. Zlejte vodu, očistite a urobte kašu. Zmiešajte so soľou a dostatočným množstvom múky, aby vzniklo cesto.

Krok 2. Plnka:

Kým sa varia zemiaky, urobte plnku. Roztopte maslo s olivovým olejom v rajnici a speňte cibuľu dozlata. Pridajte koreniny a chvíľku povarte. Potom pridajte jahňacinu, počas varenia občas pomiešajte, kým mäso nezhnedne. Primiešajte píniové oriešky a rajčinový pretlak, 2 polievkové lyžice vody, petržlenu, soli a korenia.

Na koláčiky si pomúčite ruky a rozdeľte cesto na štyri kôpky. Rozvaľkajte jednu kôpku na hrúbku 1 cm. Pridajte 2 polievkové lyžice plnky do stredu a preložte rohy cesta na zatvorenie plnky vo vnútri. Zopakujte postup aj so zvyšným cestom.

Rozpáľte na panvici 1 polievkovú lyžicu olivového oleja. Koláčiky pečte až kým nezískajú zlaté zafarbenie na oboch stranách. Papierovou kuchynskou utierkou odsajte nadbytočný olej.

Krok 3. Servírovanie:

Zmixujte jogurt s cesnakom, soľou a čiernym korením. Podávajte koláčiky so šalátom a jogurtom.

Autor : Delimano