V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Anízová zmrzlina

Suroviny:
  • 1 ČL anízových semiačok
  • 250 ml vysokotučnej smotany na šľahanie
  • 125 ml mlieka
  • 60 g cukru
  • 1 PL medu
  • 3 žĺtky
Príprava:
  1. Opražte anízové semienka na stredne veľkej panvici na miernom ohni, cca 3 minúty.

  2. Vlejte polovicu šľahačky, pridajte mlieko, cukor a med. Zohrejte (ale nevarte), potom odstavte z ohňa a nechajte približne hodinu odstáť pri izbovej teplote.

  3. V samostatnej miske vyšľahajte žĺtky.

  4. Anízové mlieko opäť zohrejte. Teplú zmes za stáleho miešania pomaly vlejte do vyšľahaných žĺtkov. Potom krém opäť prelejte do panvice.

  5. Za stáleho miešania zohrievajte na miernom ohni, kým zmes nedosiahne teplotu 77 – 790C.

  6. Preceďte cez sitko a vmiešajte zvyšnú šľahačku.

  7. Vyhoďte anízové semiačka a miešajte v ľadovom kúpeli, kým krém nevychladne.

  8. Zmes dajte poriadne zachladiť do chladničky. Nakoniec ju dajte zamraziť do zmrzlinovača – postupujte podľa pokynov výrobcu.

Autor : Delimano

Potrebujete pomoc?
x
Potrebujete pomoc?

Naši operátori sú pripravení odpovedať na vaše otázky ohľadom produktov alebo objednávok. Prosím, kontaktujte nás na čísle:

02/59 220 750