Beef Bourguignon
Čas varenia:
70 minút
Čas prípravy:
15 minút
Celkový čas:
85 minút
- Suroviny:
-
- hovädzie zadné
- mäsová slanina
- hovädzí vývar (môže byť aj z kocky)
- mrkva
- cibuľa (najlepšie šalotka)
- šampiňóny (vyberajte malé hríbiky)
- suché červené víno (odporúčaná odroda Neronet)
- olej
- 2 lyžičky rajčinového pretlaku
- 1 strúčik cesnaku
- celé čierne korenie
- nové korenie
- bobkový list
- tymián (najlepšie čerstvý, no ak nie je stačí aj sušený)
- 2 bobkové listy
- 2 vetvičky rozmarínu (ak nie je čerstvý, no ak nie je stačí aj sušený)
- Príprava:
-
Príprava:
Slaninu oddelíme od kože a nakrájame na väčšie kocky, ktoré opražíme na rozpálenom oleji, do ktorého pridáme aj kožu pre intenzívnejšiu arómu. Opečenú slaninu vyberieme a do výpeku dáme na väčšie kocky nakrájané hovädzie mäso, osolíme, okoreníme ho a necháme sprudka orestovať.
Potom pridáme na väčšie kolieska nakrájanú mrkvu, dve kopcové lyžičky rajčinového pretlaku a jeden na jemno nakrájaný strúčik cesnaku. Zalejeme červeným vínom a hovädzím vývarom tak, aby mäso bolo zaliate tekutinou. Varíme hodinu.
Následne hrniec odkryjeme a necháme zredukovať šťavu podľa potreby. Medzičasom sme si na oleji orestovali na väčšie kúsky nakrájanú cibuľu a šampiňóny vcelku, ktoré pridáme do hrnca. A nakoniec pridáme orestovanú slaninku a necháme ešte 10 minút prevrieť. Podávame s petržlenovo zeleninovým pyré a orestovanou cuketou julienne.
Pozrite si video s receptom tu.