- Suroviny:
-
- 500 g mletého mäsa – mix hovädzie a bravčové
- 2 cibule
- 4 paradajky
- 4 papriky
- Sterilizovaná kukurica
- Sterilizovana fazula – červená
- Sterilizovaná fazula v paradajkovej omáčke
- Paradajkový pretlak
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Mletá červená paprika – pikantná
- Sójová omáčka
- Horká čokoláda 70% (2-3 tabličky)
- Bravčová masť
- Príprava:
-
- Cibuľu si očistíme, nakrájame a osmažíme na masti do zlatista. Pridáme mleté mäso a a restujeme. Ak mäso pustí veľa šťavy, nadbytočný tuk zlejeme. Potom zmes osolíme, okoleríme.
- Papriku si nakrájame na tenké prúžky, oblanšírované a očistené paradajky nakrájame na menšie kocky. Zeleninu pridáme k mäsu a necháme dusiť. Zelenina po čase pusti šťavu.
- Potom pridáme fazuľu, kukuricu bez šťavy, fazuľu v paradajkovej omáčke, paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Ak treba do chilli con carne dolejeme vodu, aby všetky suroviny boli približne pod vodou.
- Chilli con carne dochutíme ešte soľou, korením a sójovou omáčkou podľa chuti.
- Nakoniec pridáme horkú čokoládu – asi 2-3 kocky.
- Chilli con carne podávame s pečivom, tortillami alebo s ryžou.