Chrumkavé pučené zemiaky s parmezánom
- Suroviny:
-
- (2 porcie, 55 min)
- 4 stredne veľké zemiaky,
- 4 PL strúhaného parmezánu,
- 1 PL olivového oleja,
- Čerstvé bylinky podľa chuti,
- Mleté čierne korenie,
- Soľ
- Podávame s obľúbenou omáčkou, najlepšie jogurtovou.
- Príprava:
-
Najlepšie pečené zemiaky, aké sme kedy jedli. Tak jednoduché, a tak vynikajúce. Po vytiahnutí z rúry sú zemiaky krásne šťavnaté, jemné a zároveň chrumkavé aj vďaka parmezánu. Ich prednosťou je ľahkosť.
Postup:
Zemiaky umyjeme pod tečúcou vodou. Potom ich v hrnci zalejeme vodou a varíme v celku aj so šupkou 20-25 minút domäkka. Uvarené zemiaky necháme mierne vychladnúť. Potom ich v čistej utierke rozpučíme dlaňou a premiestnime do zapekacej misky kde ich zľahka polejeme olivovým olejom, soľou, korením a bylinkami podľa chuti.
Zapekali sme ich 30 minút v predhriatej rúre na 200 stupňov. 5 minút pred dopečením sme vrch zemiakov posypali parmezánom (na každý zemiaky 1 PL parmezánu).
Stačí už len pripraviť obľúbený dressing a pustiť sa do nich! ;)
Dobrú chuť.
1 porcia (2 stredne veľké zemiaky) obsahuje: 290 kcal | 8g tuku | 9g bielkovín | 45g sacharidov |
Pripravil www.FitnessGuru.sk.
Odporúčané produkty
-
Rajnica Green Planet, 28 cm
39,99 €16,00 € Club 5*Členovia Club 5 ušetria 23,99 € z ceny tohto produktu.
-
Pekáč Green Planet, 35x27 cm
34,99 €14,00 € Club 5*Členovia Club 5 ušetria 20,99 € z ceny tohto produktu.