V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Cviklový koláč

Suroviny:
  • 400 g surovej cvikly
  • 100 g mrkvy
  • 200 g čokolády na varenie
  • 100 g masla
  • 4 vajcia
  • 200 g trstinového cukru
  • 100 g špaldovej polohrubej múky
  • 1 bal. prášku do pečiva
Príprava:
  1. Mrkvu a cviklu uvaríme do mäkka, následne ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle. Primiešame rozpustenú čokoládu a rozpustené maslo.
  2. Vajcia si vyšľaháme v kuchynskom robote do peny.
  3. Do cviklovej hmoty pomaly zapracovávam vajíčkovú hmotu a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Cesto vlejem do formy alebo rajnice Ø 24 cm (ak nemá nepriľnavý povrch, tak ju treba vymastiť a vysypať múkou). Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
  5. Koláč ozdobíme citrónovo cukrovou polevou s kvapkou cviklovej šťavy na zafarbenie.

Autor : Delimano