V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Dusená sépia s fazuľkou

Čas varenia:

35 minút

Čas prípravy:

10 minút

Celkový čas:

45 minút

Suroviny:
  • 5 polievkových lyžíc čerstvého petržlenu, nakrájaného na kúsky
  • 150 g sušených bielych fazuliek, cez noc namočených a uvarených vo voňavom náleve (tymián, cesnak, sušené čili papričky, cibuľky, mrkva, petržlen) alebo 2 x 400 g zaváraných fazuliek, zliať a prepláchnuť
  • 1,5 kg malých sépií, očistených
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, nakrájaného na drobno
  • 600 g očistených rajčín, nakrájaných, odkvapkaných
  • soľ a čerstvo pomleté korenie
  • 2 soľ a čerstvo pomleté korenie
  • 1 čajová lyžička feniklových semiačok, upražených a mletých
  • 80 ml bieleho vína
  • 2 citróny
Príprava:

Zažite lahodnú fúziu chutí – dokonalá kombinácia tradičného jedla obohatená o nové prekvapujúce prísady.

Krok 1:

V závislosti od veľkosti pripravovanej sépie ju nakrájate na menšie kúsky alebo ju môžete ponechať vcelku. Rozohrejte 2 polievkové lyžice olivového oleja na panvici a pridajte polovicu cesnaku. Keď sa začne meniť jeho zafarbenie, pridajte rajčiny a soľ. Duste na nízkom ohni asi 20 minút, kým šťava nezhustne.

Krok 2:

Na panvici opražte fazuľky na vode, v ktorej boli uvarené. Rozpáľte dve polievkové lyžice olivového oleja na panvici a potom pridajte cesnak, korenie a fenikel. Keď cesnak začne meniť farbu, pridajte sépiu, soľ a korenie. Nechajte pražiť, kým sépia prestane byť priehľadná a potom pridajte polovicu petržlenu, vína a rajčinového pretlaku. Nakoniec pridajte štipľavé fazuľky a zvyšný petržlen.

Okoreňte podľa chuti a podávajte s nakrájaným citrónom a pokvapkaným extra panenským olivovým olejom.

Autor : Delimano