V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Estragónové koláčiky

Suroviny:

Cesto:

  • 3 g kvasníc
  • 4 lyžice vlažného mlieka
  • 2 lyžičky cukru
  • 2 lyžice múky
  • Vložte do hrnca, poprášte múkou a nechajte kvasnice nakysnúť.

 

  • 1 kg preosiatej múky
  • 300 ml vlažného mlieka
  • 4 vaječné žĺtky
  • Trošku citrónovej kôry
  • 1 lyžica rumu
  • 2 lyžice roztopeného masla
  • 6 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Štipka soli

Plnka:

  • 300 g tvarohu
  • 20 g cukru
  • rum
  • vaječné bielky
  • 2 viazaničky estragónu, najemno nasekaného
  • namrvené sušienky
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžica medu
Príprava:

CESTO

Dajte múku do misky, urobte malú dierku na kvasnice. V ďalšej miske spolu zmiešajte cukor, rum, mlieko, citrónovú kôru a soľ. Dobre premiešajte. Pomaly pridávajte ku kvasniciam a zamiešajte.

Dôkladne vymieste cesto, ak je treba, pridajte ešte trochu múky. Cesto musí byť jemné a pružné, nie príliš tvrdé či husté. Nechajte ho odpočívať, potom opäť trochu premieste a znovu nechajte odstáť. Na pomúčenom stole rozvaľkajte cesto asi na hrúbku prsta a naneste plnku.

PLNKA

Cukor, rum, štipku škorice a nakrájaný estragón zamiešajte do tvarohu. Pomaly primiešajte do tuhej zmesi z vaječných bielkov. Cesto polejte roztopeným maslom, posypte nadrobenými sušienkami a pridajte plnku. Zrolujte naplnené cesto a pokrájajte na koláčiky, široké cca 4 cm.

Pečte pri strednej teplote. Keď sú koláčiky hotové, chvíľu počkajte a až potom ich vyberte z panvice. Pri servírovaní posypte práškovým cukrom.

Autor : Šéfkuchár Lojze Čop

Potrebujete pomoc?
x
Potrebujete pomoc?

Naši operátori sú pripravení odpovedať na vaše otázky ohľadom produktov alebo objednávok. Prosím, kontaktujte nás na čísle:

02/59 220 750