V nákupnom košíku nie sú žiadne položky

Vyskúšajte

Gaštanová pena s rumom v pohári

Suroviny:
  • 5 ml mlieka
  • 50 g sladeného kondenzovaného mlieka
  • 450 g gaštanového pyré
  • 4 plátky želatíny
  • 300 g bielej čokolády
  • 250 g mascarpone
  • 0,5 l sladkej smotany
  • 0,2 dl rumu
Príprava:

Na prípravu gaštanovej peny najprv namočte 4 plátky želatíny do studenej vody a počkajte, kým nabobtná.

Medzitým si zohrejte mlieko a kondenzované mlieko pri nízkej teplote. Keď je to hotové (robte to opatrne, neprehrievajte!), pridajte bielu čokoládu, premiešajte a pridajte želatínu. Teplota musí byť stále nízka, len taká, aby sa roztopila čokoláda.

Keď je zmes hladká, primiešajte gaštanové pyré a pridajte mascarpone. Vyšľahajte sladkú smotanu a pridajte do nej trochu rumu. Napokon vyšľahanú zmes primiešajte ku gaštanovej pene.

Autor : Šéfkuchár Lojze Čop

Potrebujete pomoc?
x
Potrebujete pomoc?

Naši operátori sú pripravení odpovedať na vaše otázky ohľadom produktov alebo objednávok. Prosím, kontaktujte nás na čísle:

02/59 220 750