Gaštanové rizoto
Čas varenia:
50 minút
Čas prípravy:
10 minút
Celkový čas:
60 minút
- Suroviny:
-
- 250 g hnedej dlhozrnnej ryže;
- 2 polievkové lyžice olivového oleja;
- 2 nakrájané cibule;
- 4 plátky zeleru;
- 1 nakrájaný pór;
- 1 polievkové lyžice jemne nasekanej čerstvej šalvie;
- 200 g uvarených, ošúpaných a rozpolených gaštanov;
- 75 g strúhaného syra;
- 1 vajce;
- pár kvapiek Tabasca.
- Príprava:
-
Gaštanové rizoto je skvelým nápadom na obed alebo večeru – je to jednoduché jedlo na každý deň, ale zároveň sa hodí aj na špeciálne príležitosti.
Príprava:
- najprv uvarte ryžu podľa návodu a nechajte ju vychladnúť;
- predhrejte rúru na 180°C a zľahka vymastite plech olejom;
- zohrejte trochu oleja na panvici, pridajte cibuľu, zeler, pór a za stáleho miešania uveďte do varu. Po 15 minútach pridajte šalviu a gaštany a varte ďalšiu minútu;
- zmiešajte ryžu s uvarenou zeleninou a strúhaným syrom, pridajte rozšľahané vajce a niekoľko kvapiek Tabasca. Potom zmes dôkladne premiešajte a dajte ju na plech;
- pečte zhruba 25 minút, nechajte vychladnúť. Preložte jedlo do servírovacej nádoby a podávajte so šalviou.
Odporúčané produkty
-
Teplovzdušná fritéza Deluxe
179,99 €74,99 € Club 5*Členovia Club 5 ušetria 105,00 € z ceny tohto produktu.
-
Super mixér MultiFresh, 12 ks
149,99 €142,49 € Club 5*Členovia Club 5 ušetria 7,50 € z ceny tohto produktu.